ACT: Algemeen Chat Topic. I
-
- Über-Spammer
- Berichten: 8858
- Lid geworden op: zo 6 nov 2005 18:28
- Locatie: Landgraaf
ik mag het niet zeggen. maar ik weet wel dat een golf 4 tdi erg fijn is qua kosten en verbruik 

-
- Über-Spammer
- Berichten: 8858
- Lid geworden op: zo 6 nov 2005 18:28
- Locatie: Landgraaf
die zijn er vanaf een 7500. er word veel aangeboden, dus je moet wel even goed orienteren 
en daarbij.... je kan zeggen dat het een vw golf is, maar die tdi'tjes zijn wel zowat onverwoestbaar. een auto met 2 ton gelopen kan je gewoon kopen zonder angst

en daarbij.... je kan zeggen dat het een vw golf is, maar die tdi'tjes zijn wel zowat onverwoestbaar. een auto met 2 ton gelopen kan je gewoon kopen zonder angst

-
- Über-Spammer
- Berichten: 8858
- Lid geworden op: zo 6 nov 2005 18:28
- Locatie: Landgraaf
Rij toch gewoon lekker een 2e hands laguna of megane op LPG, goedkoper kun je niet rijden.
-
- Über-Spammer
- Berichten: 8858
- Lid geworden op: zo 6 nov 2005 18:28
- Locatie: Landgraaf
dat is toch ook kostbaarder komend jaar?
Diesel gaat 3 cent omhoog, LPG 1.5 cent. Bovendien is G3 nog altijd goedkoper in belasting, en zo'n megane kost niks in onderhoud.
LPg goedkoper in aanschaf, rijdt fijner en zo'n megane doet 1:11 makkelijk. Qua kosten moet je een diesel hebben die 1:22 rijdt en dan heb je de belasting er nog niet uit
Enige wat is is dat je die klepjes vroeg of laat eens aan't reviseren komt. Naja, gooi je er 400 euro tegenaan en je kan weer 2 ton.
2200 euro brandstofkosten nu - 268 per jaar belasting totaal 2468
1050 euro brandstofkosten op LPG - 352 per jaar belasting totaal 1402
1176 euro brandstofkosten op diesel - 640 per jaar belasting 1836
You see?
klik
LPg goedkoper in aanschaf, rijdt fijner en zo'n megane doet 1:11 makkelijk. Qua kosten moet je een diesel hebben die 1:22 rijdt en dan heb je de belasting er nog niet uit

2200 euro brandstofkosten nu - 268 per jaar belasting totaal 2468
1050 euro brandstofkosten op LPG - 352 per jaar belasting totaal 1402
1176 euro brandstofkosten op diesel - 640 per jaar belasting 1836
You see?

klik
Laatst gewijzigd door Riël op ma 24 sep 2007 18:20, 2 keer totaal gewijzigd.
G3 roelz idd 
Verder is het zo dat als je goedkoper rijd ook automatisch meer gaat rijden.
Kep met 2 autos vorig jaar wel iets van 30.000km weggezet. En ik woon maar 11 km van werk, dus tus bijna allemaal privé

Verder is het zo dat als je goedkoper rijd ook automatisch meer gaat rijden.
Kep met 2 autos vorig jaar wel iets van 30.000km weggezet. En ik woon maar 11 km van werk, dus tus bijna allemaal privé

Bovenstaande berekening op 20.000 km bij een auto van 1000 kg
-
- Über-Spammer
- Berichten: 12383
- Lid geworden op: do 29 jul 2004 13:52
- Car: renault 5gt turbo
- Locatie: Zevenbergen
- Contacteer:
Koken voor mannen
Heb je zin in Pizza ? De lekkerste pizza's maak je nog altijd zelf en ze zijn veel beter dan die kant en klare pizza's uit de supermarkt. Je moet wel eerst leren om deeg te maken.
HOE MAAK IK PIZZADEEG ?
Het is heus niet zo moeilijk om zelf pizzadeeg te maken. Je moet maar denken 'als Ghostwriter het kan,dan kan ik het ook.' en dat telt voor alle recepten in deze reeks van 'koken voor mannen' die speciaal voor mannen zijn geschreven. (Lach maar dames,wij lachen wel als jullie kaart proberen te lezen !!!) Je zal merken dat het even lekker is als in de pizzeria. Volg gewoon onderstaande stappen en het zal 'a piece of pizza' zijn.
DIT HEB JE NODIG
1/2 zakje gedroogde gist
1 theelepel suiker
250 gram bloem
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel zout
WAAR HAAL IK DIE DINGEN ?
Gewoon verkrijgbaar in iedere supermarkt,of zelfs in een nachtwinkel. Gist en bloem staan meestal op dezelfde plaats. Suiker en zout op totaal verschillende plaatsen u zal straks begrijpen waarom.De olijfolie kan u vinden daar waar de andere olieën staan (neen,niet bij de auto-onderdelen. Dat is motorolie en niet bruikbaar voor ons recept.)
en meestal ook de potten mayonaise. Heb je alles ? Vergeet ook niet twee pizzavormen te kopen mocht je die nog niet hebben en als je saus wil maken of vulling voor je pizza moet je natuurlijk die ingrediënten ook kopen. Je hebt van die handige potten met kant en klare pizzasaus ook als je plots een aanval van luiheid zou hebben eventueel. Koop dan een pot pizzasaus. Niet overmoedig zijn of origineel uit de hoek willen komen door een potje sambal te kopen. Dat heeft dezelfde kleur,maar het is niet aan te raden je pizzabodem met sambal in te smeren. Dat is niet erg lekker en zorgt voor een binnenbrandje in je keel waarschijnlijk.
Klaar ? Ok volgende stap dan. We gaan HET pizzadeeg maken.
HOE DOE IK HET GOED ?
1. Los de gist en de suiker op in een kommetje met 1 deciliter handwarm water. Als je je fikken verbrand was het geen handwarm water maar heet water. Verzorg je verbrande vinger en probeer het nogmaals. Rome werd niet in één dag gebouwd.
2. Laat het gemaakte mengsel 10 minuten staan (tel tot 600 als je geen klok hebt) en roer dan tot het een glad papje is. Dat spul dat je nu ziet noemen we de gistoplossing. Niet van proeven,niet lekker !!!
3. Doe nu bloem (dat is dat witte spul dat zo'n rommel maakt van je keuken) in een kom en maak in het midden een kuiltje. Wees creatief en denk aan de navel van een mooie vrouw. Giet de gistoplossing in haar navel...ehhh...het kuiltje.
4. Doe nu 3 eetlepels (dat zijn die grote lepels) handwarm water,dat je ondertussen kent en alsook de 2 eetlepels olijfolie (dat gele kleffe spul uit die glibberige fles) bij het gistmengsel.
5. CRUCIAAL PUNT : Vergeet niet om zout over je bloem te strooien of het spul is niet te vreten. Verwar het zout niet met suiker. Die rotdingen hebben dezelfde kleur maar smaken compleet anders. Bij twijfel proef eerst en neem flinke lepel. Hetgene dat je doet kokhalzen en naar water doet snakken is het zout.
6. Meng het geheel door elkaar en kneed het gedurende 10 minuten (tel weer tot 600) tot het een elastisch deeg is. In het begin zal het spul vreselijk kleven,zet dus je GSM af want je kan toch niet opnemen.
7. Vorm met dat deeg een grote bal. Denk aan de voetbalwedstrijd van zondag dat levert inspiratie op om een mooie bal te maken.
8. Dek de kom af met een vochtig gemaakte doek (geen kletsnatte dweil of zo,een keukenhanddoek is prima) en laat het deeg op een warme maar tochtvrije plaats 30 tot 45 minuten rijzen. Je kan nu tot 2700 tellen of gewoon even lekker gaan chatten op Internet en vrouwen imponeren met je toekomstige kookkunsten. Je kan natuurlijk ook de vulling maken voor je pizza als je al weet hoe dat moet. Weet je het nog niet ? Chatten dan maar.
9. Na 45 minuten is die bal deeg plots gegroeid en heeft iets weg van de tiet van Pamela Anderson. Dat noemen we dus rijzen. Verdeel nu het gerezen deeg in 2 gelijke porties. Maak van die ene tiet, 2 tietjes. Vervolgens bestuif je je aanrecht met wat bloem. Je hoeft er geen halve kilo tegenaan te gooien. Een handjevol is meer dan voldoende.
10. Druk nu het deeg (het balletje) met de muis van de hand (dat is de onderkant) plat en rol het uit tot een cirkel van ongeveer 20 centimeter diameter. Dat is even groot als een bord ongeveer. Je kan er zo twee maken want je hebt immers twee balletjes. Probeer niet de Italiaanse kok na te doen die je tijdens je laatste bezoek aan de Italiaan met het deeg hebt zien jongeleren,want dat loopt verkeerd af met als resultaat een pizzabodem met vloer of plafondsmaak. Hou het eenvoudig.
11. Leg het platgedrukte deeg nu in een pizzavorm (die heb je ook in de supermarkt gekocht of had je al) die je een beetje ingesmeerd hebt met boter. Ook hier is het niet nodig een kilo te gebruiken,een mespuntje volstaat. Maak dan de randen van het deeg met je vingertoppen iets dikker. Als je dat niet doet dan loopt je vulling er af en is het één grote knoeiboel.
12. In de veronderstelling dat je je vulling hebt klaargemaakt inplaats van te chatten verdeel deze dan nu over de pizzabodem of pizzabodems. Heb je nog geen vulling leren maken ? Proficiat, je bent klaar en hebt je missie volbracht. Daar zit je nu met die pizzabodem. Ga vlug een recept zoeken om vulling te maken. Wacht daar geen dagen met,je pizzadeeg is dan niet lekker meer en zal bovendien een groene kleur krijgen.
13. Als je pizzaboem voorzien is van vulling en/of saus plaats deze dan in het midden van een voorverwarmde oven die op de hoogste stand staat. Dat is meestal 275°. Opgelet !!! Dat is zeer warm. Kom er niet aan want het rooster zal aan je huid blijven kleven en het zal een heel klein beetje veel pijn doen ook dan. Een oven voorverwarmen is overigens heel eenvoudig. Gewoon opzetten gedurende 5 minuutjes.
14. Wacht 10 minuten. Tel weer tot 600. Ga niet chatten want als je de tijd uit het oog verliest zal je pizza zwart zien of je keuken gewoon in brand staan. Na 10 minuten is je pizza klaar. Terwijl je hem opeet kan je de tweede er in zetten mocht je oven niet groot genoeg zijn.
Zo moeilijk is dat toch niet ? Je hebt net je eerste eigen Pizza gemaakt. Op naar het volgende experiment. Zie je het na deze uitleg allemaal toch niet zitten,maar heb je nu razende honger gekregen ? Geen probleem,via onderstaande link kan je online de lekkerste zaken bestellen en ze brengen het nog aan je deur ook in heel Nederland !!!

Heb je zin in Pizza ? De lekkerste pizza's maak je nog altijd zelf en ze zijn veel beter dan die kant en klare pizza's uit de supermarkt. Je moet wel eerst leren om deeg te maken.
HOE MAAK IK PIZZADEEG ?
Het is heus niet zo moeilijk om zelf pizzadeeg te maken. Je moet maar denken 'als Ghostwriter het kan,dan kan ik het ook.' en dat telt voor alle recepten in deze reeks van 'koken voor mannen' die speciaal voor mannen zijn geschreven. (Lach maar dames,wij lachen wel als jullie kaart proberen te lezen !!!) Je zal merken dat het even lekker is als in de pizzeria. Volg gewoon onderstaande stappen en het zal 'a piece of pizza' zijn.
DIT HEB JE NODIG
1/2 zakje gedroogde gist
1 theelepel suiker
250 gram bloem
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel zout
WAAR HAAL IK DIE DINGEN ?
Gewoon verkrijgbaar in iedere supermarkt,of zelfs in een nachtwinkel. Gist en bloem staan meestal op dezelfde plaats. Suiker en zout op totaal verschillende plaatsen u zal straks begrijpen waarom.De olijfolie kan u vinden daar waar de andere olieën staan (neen,niet bij de auto-onderdelen. Dat is motorolie en niet bruikbaar voor ons recept.)


Klaar ? Ok volgende stap dan. We gaan HET pizzadeeg maken.
HOE DOE IK HET GOED ?
1. Los de gist en de suiker op in een kommetje met 1 deciliter handwarm water. Als je je fikken verbrand was het geen handwarm water maar heet water. Verzorg je verbrande vinger en probeer het nogmaals. Rome werd niet in één dag gebouwd.
2. Laat het gemaakte mengsel 10 minuten staan (tel tot 600 als je geen klok hebt) en roer dan tot het een glad papje is. Dat spul dat je nu ziet noemen we de gistoplossing. Niet van proeven,niet lekker !!!
3. Doe nu bloem (dat is dat witte spul dat zo'n rommel maakt van je keuken) in een kom en maak in het midden een kuiltje. Wees creatief en denk aan de navel van een mooie vrouw. Giet de gistoplossing in haar navel...ehhh...het kuiltje.
4. Doe nu 3 eetlepels (dat zijn die grote lepels) handwarm water,dat je ondertussen kent en alsook de 2 eetlepels olijfolie (dat gele kleffe spul uit die glibberige fles) bij het gistmengsel.
5. CRUCIAAL PUNT : Vergeet niet om zout over je bloem te strooien of het spul is niet te vreten. Verwar het zout niet met suiker. Die rotdingen hebben dezelfde kleur maar smaken compleet anders. Bij twijfel proef eerst en neem flinke lepel. Hetgene dat je doet kokhalzen en naar water doet snakken is het zout.
6. Meng het geheel door elkaar en kneed het gedurende 10 minuten (tel weer tot 600) tot het een elastisch deeg is. In het begin zal het spul vreselijk kleven,zet dus je GSM af want je kan toch niet opnemen.
7. Vorm met dat deeg een grote bal. Denk aan de voetbalwedstrijd van zondag dat levert inspiratie op om een mooie bal te maken.
8. Dek de kom af met een vochtig gemaakte doek (geen kletsnatte dweil of zo,een keukenhanddoek is prima) en laat het deeg op een warme maar tochtvrije plaats 30 tot 45 minuten rijzen. Je kan nu tot 2700 tellen of gewoon even lekker gaan chatten op Internet en vrouwen imponeren met je toekomstige kookkunsten. Je kan natuurlijk ook de vulling maken voor je pizza als je al weet hoe dat moet. Weet je het nog niet ? Chatten dan maar.
9. Na 45 minuten is die bal deeg plots gegroeid en heeft iets weg van de tiet van Pamela Anderson. Dat noemen we dus rijzen. Verdeel nu het gerezen deeg in 2 gelijke porties. Maak van die ene tiet, 2 tietjes. Vervolgens bestuif je je aanrecht met wat bloem. Je hoeft er geen halve kilo tegenaan te gooien. Een handjevol is meer dan voldoende.
10. Druk nu het deeg (het balletje) met de muis van de hand (dat is de onderkant) plat en rol het uit tot een cirkel van ongeveer 20 centimeter diameter. Dat is even groot als een bord ongeveer. Je kan er zo twee maken want je hebt immers twee balletjes. Probeer niet de Italiaanse kok na te doen die je tijdens je laatste bezoek aan de Italiaan met het deeg hebt zien jongeleren,want dat loopt verkeerd af met als resultaat een pizzabodem met vloer of plafondsmaak. Hou het eenvoudig.
11. Leg het platgedrukte deeg nu in een pizzavorm (die heb je ook in de supermarkt gekocht of had je al) die je een beetje ingesmeerd hebt met boter. Ook hier is het niet nodig een kilo te gebruiken,een mespuntje volstaat. Maak dan de randen van het deeg met je vingertoppen iets dikker. Als je dat niet doet dan loopt je vulling er af en is het één grote knoeiboel.
12. In de veronderstelling dat je je vulling hebt klaargemaakt inplaats van te chatten verdeel deze dan nu over de pizzabodem of pizzabodems. Heb je nog geen vulling leren maken ? Proficiat, je bent klaar en hebt je missie volbracht. Daar zit je nu met die pizzabodem. Ga vlug een recept zoeken om vulling te maken. Wacht daar geen dagen met,je pizzadeeg is dan niet lekker meer en zal bovendien een groene kleur krijgen.
13. Als je pizzaboem voorzien is van vulling en/of saus plaats deze dan in het midden van een voorverwarmde oven die op de hoogste stand staat. Dat is meestal 275°. Opgelet !!! Dat is zeer warm. Kom er niet aan want het rooster zal aan je huid blijven kleven en het zal een heel klein beetje veel pijn doen ook dan. Een oven voorverwarmen is overigens heel eenvoudig. Gewoon opzetten gedurende 5 minuutjes.
14. Wacht 10 minuten. Tel weer tot 600. Ga niet chatten want als je de tijd uit het oog verliest zal je pizza zwart zien of je keuken gewoon in brand staan. Na 10 minuten is je pizza klaar. Terwijl je hem opeet kan je de tweede er in zetten mocht je oven niet groot genoeg zijn.
Zo moeilijk is dat toch niet ? Je hebt net je eerste eigen Pizza gemaakt. Op naar het volgende experiment. Zie je het na deze uitleg allemaal toch niet zitten,maar heb je nu razende honger gekregen ? Geen probleem,via onderstaande link kan je online de lekkerste zaken bestellen en ze brengen het nog aan je deur ook in heel Nederland !!!
Hessel; trotse oom van Fedde van Dreveldt
-
- Über-Spammer
- Berichten: 14527
- Lid geworden op: zo 21 aug 2005 19:50
- Locatie: Nieuw Vennep
- Contacteer:
@ Hessel, je bent geweldig!!! Perfect dat programmatje zocht ik!!
@ Kim, je bent weer lekker bezig geweest zo te zien zeg
@ Shampoo, ga jezelf eens nuttig maken!
@ Shampoo & Riël, op Gas moet je koken! Niet op rijden!
@ Kim, je bent weer lekker bezig geweest zo te zien zeg

@ Shampoo, ga jezelf eens nuttig maken!

@ Shampoo & Riël, op Gas moet je koken! Niet op rijden!
Waarom?? Gewoon omdat het kan!
WouterW schreef:@ Hessel, je bent geweldig!!! Perfect dat programmatje zocht ik!!
@ Kim, je bent weer lekker bezig geweest zo te zien zeg
@ Shampoo, ga jezelf eens nuttig maken!
@ Shampoo & Riël, op Gas moet je koken! Niet op rijden!
@ Wouter, Ben het er helemaal mee eens (vooral dat laatste)
Siempie schreef:dus jij zit al bijna aan je 2e koprevisie. En die 170pk zijn dat fabriek pk`s, of rollenbank pk`s (Met gas heb je toch altijd minder vermogen)
Nee, ik zit nog niet aan mijn eerste en die komt er ook niet aan. Jawel, 4 ton zonder een schroef aan de motor aangeraakt te hebben. Overigens lees je dit topic maar eens, mooi voorbeeld van duurzaamheid op gas: KLIK
En die 170 pk zijn origineel opgegeven ja. Ok, gas snoept er 5 pk vanaf, maargoed, 220 loopt ie net zo goed elke morgen als ik van Krefeld naar Venlo rijdt, en ja, dat doet ie al zeker 10 maanden lang dag in dag uit.
Lekker bevooroordeeld hoor, LPG, maar tik jij maar 75 euro af aan de pomp en vul de beurs van onze staat maar goed


Maargoed, jij rijdt zeker benzine?

ik rijd inderdaad benzine, en stap over niet al te lange tijd over op een lekkere walmende diesel.
LPG is inderdaad wel schoner als benzine en diesel, nadeel vind ik dat je niet zover komt op 1 tank. Hangt er natuurlijk ook weer vanaf wat voor tank je neemt maar als je geen onderbouw of reservewiel tank hebt raak je al snel veel ruimte kwijt in je kofferbak. En dan past er helemaal niets meer in als je er ook een subwoofer bij hebt.
Verder meende ik dat lpg 10% vermogens verlies gaf. Maar dat zijn gegevens van een paar jaar geleden. Dus er kan ook weer iets veranderd zijn natuurlijk.
LPG is inderdaad wel schoner als benzine en diesel, nadeel vind ik dat je niet zover komt op 1 tank. Hangt er natuurlijk ook weer vanaf wat voor tank je neemt maar als je geen onderbouw of reservewiel tank hebt raak je al snel veel ruimte kwijt in je kofferbak. En dan past er helemaal niets meer in als je er ook een subwoofer bij hebt.
Verder meende ik dat lpg 10% vermogens verlies gaf. Maar dat zijn gegevens van een paar jaar geleden. Dus er kan ook weer iets veranderd zijn natuurlijk.
-
- Über-Spammer
- Berichten: 10004
- Lid geworden op: ma 18 feb 2002 0:00
- Car: Renault 5 GT Turbo
- Locatie: Vlaardingen
Moderne systemen zijn inderdaad een stuk beter en hebben dus minder (tot geen?) vermogensverlies...
'85 GT Turbo & '85 5TL & '90 5TR-T "Rusty" & '79 Estafette Campert & '86 GT Turbo & '89 5GTX & '02 Clio II 1.5 dCi & '05 Megane 1.9 dCi (Daily) & '91 Clio 16v & '03 Clio II 1.6 16v Initiale LPG (Daily) & '06 Megane II Grand Tour 1.6 16v LPG (Daily) & BMW E36 Compact M42B18 & Skoda Octavia Combi 1.6TDi
LPi geeft vermogensWINST door de enorme afkoeling bij het vloeibaar injecteren.
En met een 65 liter onderbouwtank kom je een heel eind, dan is je koffervloer 5cm hoger, lekker boeiend. Als dát het was
Overigens tank je met plezier hoor als je met n briefje van 20 weer vol zit
Ik vind diesels stinken, ze lopen niet lekker (elke keer wachten op vermogen, of nee, op koppel, want vermogen hebben ze doorgaans niet
), ze zijn totaal niet schoon (ja alleen in bepaalde rijcyclussen, maar je maakt me niet wijs dat een zwarte roetwolk van een golf 5 bij de Euro5 norm telt
), smorgens schaam je je rot, en je moet elke keer die blije handschoentjes aan met tanken.
Op diesel moet je ploegen.
Nou hebben we wel weer genoeg geflamed he
En met een 65 liter onderbouwtank kom je een heel eind, dan is je koffervloer 5cm hoger, lekker boeiend. Als dát het was


Ik vind diesels stinken, ze lopen niet lekker (elke keer wachten op vermogen, of nee, op koppel, want vermogen hebben ze doorgaans niet


Op diesel moet je ploegen.

Nou hebben we wel weer genoeg geflamed he

Ik was ook altijd redelijk sceptisch over gas, maar G3 is echt een lachertje, daar win je met een zware auto al vanaf 12000 mee.
En alleen dat tanken is zo uberrelaxt. Staat er weer zo'n sjaak dik 100 euro af te rekenen voor z'n X5 4.4 en jij flept een 10tje of 3 neer
Ik heb een 70(=56 effectief) liter onderbouw met iets verhoogde laadvloer, 3cm ofzo en ik cruise rustig 500km rond op 1 tank.
Voor ernaast 1 of meer funautos en je bent helemaal de man
En alleen dat tanken is zo uberrelaxt. Staat er weer zo'n sjaak dik 100 euro af te rekenen voor z'n X5 4.4 en jij flept een 10tje of 3 neer

Ik heb een 70(=56 effectief) liter onderbouw met iets verhoogde laadvloer, 3cm ofzo en ik cruise rustig 500km rond op 1 tank.
Voor ernaast 1 of meer funautos en je bent helemaal de man

-
- Über-Spammer
- Berichten: 8103
- Lid geworden op: ma 28 jan 2002 0:00
- Locatie: Zwinderen
- Contacteer:
Ik heb aardig vergelijkingsmateriaal met m'n ex-Mégane en huidige Laguna. De Mégane reed diesel, de Laguna LPG.
Mégane: 5,44 per 100 km: http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/121122.html
Laguna: 4,53 per 100 km: http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/161540.html
De Laguna is ook goedkoper in de belasting, waardoor ik een grotere auto rijd, voor minder geld.
Mégane: 5,44 per 100 km: http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/121122.html
Laguna: 4,53 per 100 km: http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/161540.html
De Laguna is ook goedkoper in de belasting, waardoor ik een grotere auto rijd, voor minder geld.

5 Baccara 2.0 - 21 2 Litres Turbo - Laguna Grandtour 3.0 V6 24V Initiale - Clio RS
"Diesel: the ultimate thrill killer" (J. Clarkson, 2008)
"Diesel: the ultimate thrill killer" (J. Clarkson, 2008)