WieBenJij schreef:
op de plek van de verbranding ontstaat onderdruk omdat fysisch gezien het zuurstofgehalte daalt! Vandaar dat er zuurstof wordt aangezogen. Als er zuurstof aan het uiteinde van de pijp voorhande is, zal de vlam daar naartoe slaan omdat dat makkelijker is.
voor ieder verbrand zuurstof molucuul ontstaat weer een CO2 molecuul. Of zelfs 2 H2O moleculen. En volgens avogadro hebben X moleculen N liter volume nodig.
(X is 'het getal van avogadro', N=22.4 liter ofzoiets

)
El Conclusio: het volume en dus de druk stijgt zowiezo.
je bent een beetje in de war met leuke natuurkundeproefjes waar je wat onder een stolp laat verbranden. Daar koelen de verbrandingsgassen af, de H2O condenseert op de stolp, en zorgt hier voor vermindering van het totaal aantal moleculen in gasvorm, en daardoor neemt de druk af.
WieBenJij schreef:
Heb je Backdraft gezien? toen ze de deur opendeden? het zuurstof werd toen naar binnen gezogen waardoor de vlam naar buiten sloeg, de vlam hapt naar de lucht als het ware. is er een brandweer in de zaal

.
yep, de superhete vergaste stoffen zijn lichter dan de koudere buitenlucht. Bij openen van de deur zullen de gassen via het plafond naar buiten stromen en de buitenlucht via de vloer naar binnen. Gebeurt bij het openen van de koelkast ook, alleen andersom. Dat mixt en ineens vinden de superhete gassen wel hun zuurstof dus dat staat dus ineens in de hens.
WieBenJij schreef:
Maar je redenatie is in eerste instantie goed robert

maar ik heb het over de lokale druk bij de bougie.
volgens mij in 2e instantie ook.
