ACT: F.A.Q. ICE

Dump hier alles omtrent je ICE perikelen

Postby joeri_16V » Sun 13 Apr 2008 17:14

Zojuist mn oude radio weer terug geplaatst ( Pioneer deh-p8600mp).
Nu is het alleen zo wanneer ik schakel van cd naar radio of andersom dat ik iedere keer een plop hoor.
Ook is het zo wanneer ik een cd speel en hij spring naar het volgende nummer dat ik dit hoor over de speakers.
Iemand een idee waar dit aan kan liggen?
joeri_16V
 
Posts: 2258
Joined: Sun 9 Feb 2003 12:40
Location: Kloosterzande (zeeland)
Car: megane 2

Postby Pascal-X » Sun 13 Apr 2008 19:42

zeer waarschijnlijk een massaprobleem. is een soort van inschakelplop wat je nu hebt
Pascal-X
 
Posts: 247
Joined: Tue 6 Mar 2007 13:28
Location: Nuenen

Postby joeri_16V » Sun 13 Apr 2008 21:18

Tijdens het inschakelen hoor ik het niet.
joeri_16V
 
Posts: 2258
Joined: Sun 9 Feb 2003 12:40
Location: Kloosterzande (zeeland)
Car: megane 2

Postby Nickster » Mon 14 Apr 2008 19:52

Mijn autoradio krijgt geen continu stroom meer zodat al mijn zenders en audio instellingen niet meer werken. Er zat in het originele kabelboompje tussen de massakabel (rood) een soort van condensator gesoldeerd. Deze deed niets meer dus die heb ik verwijderd. Kan het hieraan liggen ?

Hij doet wel opslaan als ik het contact afzet en dan binnen 3 of 4 seconde het contact er weer opzet. Laat ik de sleutels langer uit het contact dan reset de hele radio weer.

Alvast bedankt
Nickster
 
Posts: 207
Joined: Wed 31 Mar 2004 9:41
Location: Zoetermeer

Postby joeri_16V » Tue 15 Apr 2008 19:51

joeri_16V wrote:Zojuist mn oude radio weer terug geplaatst ( Pioneer deh-p8600mp).
Nu is het alleen zo wanneer ik schakel van cd naar radio of andersom dat ik iedere keer een plop hoor.
Ook is het zo wanneer ik een cd speel en hij spring naar het volgende nummer dat ik dit hoor over de speakers.
Iemand een idee waar dit aan kan liggen?


Afgelopen dagen het 1 en ander geprobeerd.
-massa op versterkers gecontroleerd
-massapunt op de carroserie gecontroleerd en nog eens extra opgeschuurd
-andere remote kabel
-andere rca kabel
-ander massapunt voor de radio (op diverse plekken geprobeerd, ook op het massa punt van de versterkers)
-zonder versterkers (dus alleen de speakers die direct op de radio zitten)-->toen was het weg
-met alleen de sub versterker-->zelfde als hierboven
-alleen de versteker van de voorste speakers--> wel 'ploppen'
-andere versterker voorste speakers--> ook daar hoorde ik het weer.

T is dus alleen over wanneer de versterker van de voorste speakers niet aangesloten zit, maar omdat ik het op een andere versterker ook heb kan het dus niet anders dan dat de radio kapot is lijkt mij.
joeri_16V
 
Posts: 2258
Joined: Sun 9 Feb 2003 12:40
Location: Kloosterzande (zeeland)
Car: megane 2

Postby Nickster » Wed 21 May 2008 8:36

Ik heb op mijn schermpje in de auto geen beeld meer. Het hele scherm blijft wit als ik het aanzet !

Volgens mij heeft het scherm tijdelijk een omgedraaide + en - gehad, kan dit ervoor zorgen dat er niets meer te zien is ?

Alvast bedankt !
Nickster
 
Posts: 207
Joined: Wed 31 Mar 2004 9:41
Location: Zoetermeer

Postby Hardcore RS » Wed 21 May 2008 11:19

druk eens op het schermpje(rand ervan) misschien maakt je frontje niet goed contact met je radio.

of spray eens wat contactspray er tussen

succes
Hardcore RS
 
Posts: 464
Joined: Tue 16 Jan 2007 16:17
Location: Leende NB

Postby Nickster » Wed 21 May 2008 11:57

Hardcore RS wrote:druk eens op het schermpje(rand ervan) misschien maakt je frontje niet goed contact met je radio.

of spray eens wat contactspray er tussen

succes


Misschien wel handig om erbij te zeggen.....tis een los schermpje dat aan een losse DVD speler hangt. DVD speler doet het prima, geluid loopt ook via de radio en dat doet het ook probleemloos !

Heb het scherm al open gehad en er zijn ook geen contacten verbrand oid voor zover ik kan zien.
Nickster
 
Posts: 207
Joined: Wed 31 Mar 2004 9:41
Location: Zoetermeer

Postby Cleaned_Clio_16v » Wed 13 Aug 2008 16:20

Even een vraagje omtrend de bekabeling. Hoe kan ik testen of mijn + draad nog wel goed is? Want ik heb 1 keer ergens iets verkeerds aangesloten en toen ging de zekering kapot (logies) En laatst wou ik mijn subs aansluiten maar me versterker gaf geen signaal dus of de versterker is naar de knoppe (zekeringen zijn nog wel goed) of de + draad is naar de galemieze, Maar heb al 2 jaar denk ik dat draad niet meer gebruikt. Wie o wie kan mij helpen?
Cleaned_Clio_16v
 
Posts: 693
Joined: Mon 27 Nov 2006 13:05
Location: Oostvoorne

Postby Tom » Wed 13 Aug 2008 16:50

Multimeter
Ex GT Turbo, Ex Clio Williams
User avatar
Tom
Moderator
 
Donateur
Posts: 25344
Joined: Fri 8 Mar 2002 0:00
Location: 's-Hertogenbosch
Car: MB

Postby Strijder » Thu 4 Sep 2008 21:11

Heeft iemand toevallig de Pioneer Deh-P700BT (o.a. usb en bleutooth)?

http://www.finnmec.fi/verkkokauppa/images/PIONEER%20DEH-P700BT.jpg
Strijder
 
Posts: 2211
Joined: Fri 23 Jul 2004 14:55
Location: Haarlem

Postby Haas » Sun 7 Sep 2008 15:31

mijn zwager heeft een carminat radio/navi in zijn Megane II break, echter heeft hij van de dealer daar geen pennetjes bijgekregen om de radio eruit te krijgen. Das noodzakelijk om zijn parrot aan te sluiten uiteraard. Nu heb ik al een en ander geprobeerd, onder andere de stekkers uit de achterkant halen, zonder de radio los te halen, maar dat lukt niet.

Van wie kan ik die pennetje lenen/overnemen voor een kleine vergoeding?
User avatar
Haas
 
Donateur
Posts: 26590
Joined: Wed 27 Mar 2002 0:00
Location: Nijmegen
Car: Megane RS

Postby Robke » Sun 7 Sep 2008 15:36

Als je het bakje onder de radio eruit haalt, kun je met wat gepiel en een schroevendraaiertje de radio er zo uithalen.
Je hebt trouwens ook de radiocode nodig om hem weer aan de gang te krijgen, maar dat wist je al wel neem ik aan. ;)
Robke
 
Posts: 6061
Joined: Sat 12 Jan 2002 0:00
Location: d'n Berg
Car: Lexus IS250

Postby Haas » Sun 7 Sep 2008 15:37

dat bakje had ik er al uit ja ;)
zo wilde ik de stekkers eruit halen, maar ik had ook weer niet zó erg polio handjes, dat me dat lukte.
Zit die blokkering redelijk vooraan dan of achteraan? Dan kan ik vd week nog eens proberne...
User avatar
Haas
 
Donateur
Posts: 26590
Joined: Wed 27 Mar 2002 0:00
Location: Nijmegen
Car: Megane RS

Postby Robke » Sun 7 Sep 2008 15:38

Vooraan. Heeft de radio 4 ronde gaatjes links en rechts of 2 sleufjes onderaan?
Robke
 
Posts: 6061
Joined: Sat 12 Jan 2002 0:00
Location: d'n Berg
Car: Lexus IS250

Postby Haas » Sun 7 Sep 2008 15:39

2 sleufjes onderaan L en R. Had het al geprobeerd met een piepklein vorkje, maar ik durfde t niet echt aan, ivm beschadiging van t front :S
User avatar
Haas
 
Donateur
Posts: 26590
Joined: Wed 27 Mar 2002 0:00
Location: Nijmegen
Car: Megane RS

Postby Robke » Sun 7 Sep 2008 15:42

Dat zijn erg platte sleuteltjes inderdaad, Becker systeem.
Dan zit de vergrendeling redelijk vooraan, op een centimeter of 2 van het front af gok ik zo uit m'n hoofd.
Anders rij je even met de auto langs de dealer en leent daar even een stel sleuteltjes.
Robke
 
Posts: 6061
Joined: Sat 12 Jan 2002 0:00
Location: d'n Berg
Car: Lexus IS250

Postby Haas » Sun 7 Sep 2008 15:50

dat is het ook... dat heeftie ook gedaan, maar ja... ze hebben de verkeerde pennetjes meegegeven :S En om nou 2 keer te rijden.... (N)

zal morgen wel ff met een vork proberen vanonder! (Y)
User avatar
Haas
 
Donateur
Posts: 26590
Joined: Wed 27 Mar 2002 0:00
Location: Nijmegen
Car: Megane RS

Postby Martijn Kool » Mon 8 Sep 2008 13:01

snarremans wrote:aangezien ik niet al te veel ruimte wil verspillen aan mijn achterbak had ik de vraag of iemand ervaring had met 8 inch subwoofers in zijn auto?
de bassen ervan enz.

ik weet dat het geen doffe klappen geeft,daar moet ik 12 inch voor hebben maar gewoon jullie ervaringen..
greets..


snarremans wrote:Ik heb is zo mijn achterbak zitten bekijken,en ik wil niet al te veel ruimte kwijtraken dus is er toevallig iemand die de ruimte boven de wielkast en net schuin onder de hoedenplank in een clio 1.4 16v of anders uit het jaartal ong. rond 2000 ook gebruikt heeft voor zijn ICE?
zo ja graag een foto als je die hebt of een link naar je topic en of dit eventueel haarlbaar is...

groeten
Renault Clio III Cup
koolautosport.nl
User avatar
Martijn Kool
 
Donateur
Posts: 6440
Joined: Wed 1 Jun 2005 13:44
Location: Nijverdal

Postby snarremans » Mon 8 Sep 2008 18:10

bij deze dus mijn vragen...
snarremans
 
Posts: 61
Joined: Sat 24 May 2008 5:59

Postby puddinkie » Mon 8 Sep 2008 19:23

alles aftapen polyester er over en dan van uit dat punt verder bouwen
puddinkie
 
Posts: 350
Joined: Tue 17 Oct 2006 10:12

Postby snarremans » Tue 9 Sep 2008 15:38

ok dankjewel....nu nog mensen met ervaringen van 8 inch subs :D
snarremans
 
Posts: 61
Joined: Sat 24 May 2008 5:59

Postby Martijn Kool » Wed 10 Sep 2008 13:16

gewoon naar een betere audio zaak gaan, kun je vergelijken, toch?

het gaat erom wat jij ervan vind, niet een ander, tis jouw geluid en jouw ervaring. ;)
Renault Clio III Cup
koolautosport.nl
User avatar
Martijn Kool
 
Donateur
Posts: 6440
Joined: Wed 1 Jun 2005 13:44
Location: Nijverdal

Postby Vinnie_86 » Wed 10 Sep 2008 22:36

hoi
ik heb een probleem, heb een fluittoon in mijn audio
de fluittoon loopt gelijk met de motor
kabels liggen apart en er zit een ondstoorder tussen

waar zou dat aan liggen?
Vinnie_86
 
Posts: 583
Joined: Sun 30 Sep 2007 23:01
Location: Houten (UT)

Postby Robke » Thu 11 Sep 2008 15:57

Ontstoorder ertussenuit trekken en de gain van de versterker een stuk dicht draaien.
Robke
 
Posts: 6061
Joined: Sat 12 Jan 2002 0:00
Location: d'n Berg
Car: Lexus IS250

Postby Vinnie_86 » Fri 12 Sep 2008 18:15

al het proberen
ik dacht dat het geen kwaad kon zo'n ondstoorder?
Vinnie_86
 
Posts: 583
Joined: Sun 30 Sep 2007 23:01
Location: Houten (UT)

Postby oldskool » Sat 13 Sep 2008 7:06

Robke wrote:Ontstoorder ertussenuit trekken en de gain van de versterker een stuk dicht draaien.

of je hebt misschien een massa probleem .
oldskool
 
Posts: 1985
Joined: Sat 8 Nov 2003 20:02
Location: Veldhoven

Postby Haas » Sat 13 Sep 2008 8:15

heb het geloof ik al eerder gevraagd, maar goed... nog maar een keer.
mijn radio valt te pas en te onpas uit. Vaak als ik over een bobbel in de weg rijdt, maar ook regelmatig daarna. oplossing: een goeie ram op het dashboard en dan kan ik weer een tijdje zorgeloos verderrijden, maar das geen optie.
Kan het zijn dat de stekkeraansluiting in de radio het aan het begeven is of het frontje? Heb hem er al uitgehad, maar nie echt wat gevonden. Zo ja, is dat soldeerbaar?
User avatar
Haas
 
Donateur
Posts: 26590
Joined: Wed 27 Mar 2002 0:00
Location: Nijmegen
Car: Megane RS

Postby Robke » Sat 13 Sep 2008 11:14

Je zal eerst zeker moeten weten of het probleem in de auto zit of in de radio. Even een andere radio erin hangen en kijken wat er dan gebeurt.
Robke
 
Posts: 6061
Joined: Sat 12 Jan 2002 0:00
Location: d'n Berg
Car: Lexus IS250

Postby Erik (Schepjes) » Fri 5 Jun 2009 19:00

Iemand bekend met het merk Dragster?
Heb er naar lopen luisteren.. en eerlijk gezegt vond ik het mooier klinken dan ground zero etc..

Dus heb maar Compo set van aangeschaft... maar was benieuwd of iemand het kende?
Erik (Schepjes)
 
Posts: 4790
Joined: Sun 11 May 2003 13:26
Location: Alkmaar

Postby Gabri van der Veen » Fri 5 Jun 2009 19:44

niks mis mee (Y)
Gabri van der Veen
Über-Spammer
 
Posts: 12475
Joined: Tue 22 Jul 2003 19:43
Location: Leeuwarden

Postby Mike (spitsoor) » Sat 6 Jun 2009 7:21

Heeft iemand toevallig een idee hoe ik bij een traffic netjes vanaf de accu kan komen met bekabeling voor men versterker? De accu zit bij die traffic op zo'n fijne plek nl onder de voeten van de bestuurder :(
Mike (spitsoor)
 
Posts: 6419
Joined: Sat 10 Jul 2004 10:05
Location: Schiedam

Postby Tom » Sat 6 Jun 2009 7:27

Meestal zitten er draden aan een accu (0), en die lopen vast ergens heen.
Maar als je amp achterin ligt dan zul je dus naar achteren moeten via dorpel ofzo. Even goed kijken en dan is het meestal zo gedaan zonder te boren oid.
Ex GT Turbo, Ex Clio Williams
User avatar
Tom
Moderator
 
Donateur
Posts: 25344
Joined: Fri 8 Mar 2002 0:00
Location: 's-Hertogenbosch
Car: MB

Postby Mike (spitsoor) » Sat 6 Jun 2009 15:40

Ja de cabine inkomen is het probleem ook niet de versterker komt idd met de subs in de laadruimte :p allen bij de accu komen is een ramp. Zijn gelukkig ook niet van die dikke draadjes :p 35mm² haha en dat maal 2 achter in is alles waar je eventueel massa zou kunnen pakken dikke laag kleur gespoten :(
Mike (spitsoor)
 
Posts: 6419
Joined: Sat 10 Jul 2004 10:05
Location: Schiedam

Postby tutuur » Sat 6 Jun 2009 15:49

hoeveel vermogen wil je gaan draaien?
User avatar
tutuur
Clubsponsor
 
Donateur
Posts: 14274
Joined: Sun 11 Jan 2009 16:04
Location: hoorn

Return to Audio



Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group