[MEDEDELING] Update forumsoftware

Gebruikersregels en andere informatieve meldingen van renault-tuning.com
Gesloten
Gebruikersavatar
Bas
Bestuurslid
Berichten: 4002
Lid geworden op: ma 8 jan 2001 0:00
Car: Clio 2
Locatie: Om de hoek

TL;DR
Dit weekend heb ik de forumsoftware voor het forum geupdatet (wat een woord) en nog wat aanvullende dingen aangepast. Zoals in het verleden wel vaker het geval was is niet alles direct weer beschikbaar en zal dit hopelijk op korte termijn opgepakt worden.

Feedback n.a.v. de update graag hier posten: viewtopic.php?f=95&t=35193

Langer verhaal

Wat is er dan veranderd?
  • De forumsoftware is bijgewerkt naar de nieuwste 3.2 versie
  • De site is nu benaderbaar over IPv6
  • De site is beveiligd met SSL (dit stond al veel langer op de verlanglijst)
  • De gebruikte PHP-versie is bijgewerkt
  • IBAN- en NAW-gegevens zijn verwijderd uit de custom profile velden (de data was deels al eerder verwijderd uit de database)
Wat is er verder nog gefikst NA de update?
Omdat phpBB 3.2+ berichten anders opslaat in de database (met XML) moesten alle berichten geconverteerd worden. Dat zat niet in het upgradeproces, maar zou geleidelijk gebeuren doordat mensen het forum bezoeken. Er is te weinig bezoek en er zijn te veel berichten, dus ik heb vannacht (10/09/2020) alle berichten geforceerd geconverteerd. Dat heeft het probleem van de RS registers in elk geval opgelost.

Hoe gaan 't verder?
Komt de latest terug?
Dat is wel het idee. De meesten van jullie weten wel dat dit niet standaard in de forumsoftware zit, dit mag dus even weer in elkaar geknutseld worden zoals dat in het verleden ook gedaan is na forum updates.
In de tussentijd kun je via de 'Quick links' linksbovenin zoeken naar nieuwe of ongelezen berichten. Dat zou de pijn wat mogen verzachten.

Waar zijn de statische pagina's zoals de frontpage gebleven?
Ook die zitten niet standaard in de forumsoftware en ook hiervoor mag er weer geklust worden om ze terug te krijgen. Hier zijn wel prima oplossingen voor, dus ook daar aan wordt gewerkt.

En hoe zit 't dan met afbeeldingen uploaden..?
Ook dat willen we beschikbaar maken. Nu we geupgrade zijn naar een nieuwe versie, is hier waarschijnlijk ook veel meer mogelijk. We gaan die mogelijkheden bekijken en ook dit hopelijk op korte termijn inrichten.

Omdat het onderhoud wat achterstallig was is besloten voorrang te geven aan het updaten van de software en achterliggende middleware als PHP en minder te kijken naar de extra functionaliteit direct beschikbaar hebben/maken.
Avant j'étais schizophrène, maintenant nous allons mieux.
'84 R11 Turbo 'KZ' | '84 R11 Turbo 'LD' | ''87 R11 Turbo 'Maxi'| '85 R11 Automatic | '03 Clio 1.5 dCi 'RS'
Gesloten