GT5 League 2013/2014 - Race 1: SUZUKA CIRCUIT

Alles over de RTC GT5 League voor de PS3
Locked
Merijn
Über-Spammer
Posts: 31501
Joined: Tue 13 Nov 2001 0:00
Car: 5 GT Turbo

GT5 League 2013/2014 - Race 1: SUZUKA CIRCUIT

Post by Merijn »

Gran Turismo 5 League 2013/2014 - Race 1: SUZUKA CIRCUIT
"The Season Opener"

[img]http://imageshack.us/a/img33/3367/ilw9.jpg[/img]

Het is misschien wat aan de vroege kant voor een aankondiging, maar aan de andere kant is het ook wel de hoogste tijd om ons klaar te maken voor het 2e seizoen van de GT5 League! :) Laten we maar alvast met de voorpret beginnen.

De opzet van het nieuwe seizoen is, op basis van ervaringen uit het verleden en de uitkomst van de enquete, flink gewijzigd. Omdat de variatie in auto's toch wel wat tegenviel, is er besloten om per race een beperkt aantal of zelfs maar 1 auto kiesbaar te maken. Zo zijn er 3 races gepland waar iedereen in dezelfde auto zal rijden (Clio V6 Trophy, BMW 2002 Turbo en de alom vervloekte Ferrari 330 P4) en bij de rest van de races zijn er strikte beperkingen van toepassing. Op die manier zal het onmogelijk zijn om meerdere keren met dezelfde auto een race te kunnen rijden. Ook zijn er wat reglementaire wijzigingen doorgevoerd, denk aan het verbod op TCS, en zullen de races langer zijn dan vorig jaar. Reken op een vol uur racetijd!

Verder zijn er 9 verse circuits uitgekozen, dus ook hier zullen we allemaal flink moeten oefenen en tweaken om het maximale eruit te halen.

De oproep voor nieuwe aanmeldingen heeft aardig wat vers race-talent opgeleverd! Van de 11 coureurs die vorig jaar op de einduitslag stonden, zijn er nog 10 over. Aangevuld met 4 'nieuwe' gezichten! :) :

Tutuur (giuur)
Thierry (NL_SToRM)
AnthonyR (AnthonyRS92)
Roy (BMFWinnfield)

Welkom, heren! (Y) (Y)

Hiermee komt het totaal op dit moment dus op een respectable 14 coureurs.


[img]http://imageshack.us/scaled/large/593/0t28.jpg[/img]

Zoals gezegd trappen we af op Suzuka Circuit. Voor de meeste mensen geen onbekend circuit en door velen geroemd. Het gaat een absolute uitdaging worden! Iedereen staat weer op 0 en zal zich opnieuw moeten bewijzen. Zeker nu er een verbod heerst op TCS! :p

Race details:

Date: 16 oktober 2013
Lobby open: 19:30 uur
Start Practice: 20:00 uur
Start Race: 20:20 uur
Circuit: Suzuka Circuit
Weather: Dry, daylight

Event Settings
Game Mode: Normal Race
Laps: 30
Start Type: Grid Start
Grid Order: Fastest First
Boost: No
Penalty: Weak (Also Effective During Free Runs)
Automatic Race Start Cycle: 20 Minutes
Race Finish Delay: 180 seconds
Visible Damage: On
Mechanical Damage: Light
Disable Collisions: Off
Slipstream Strength: Weak
Tyre/Fuel Depletion: Normal
Grid Reduction on Wet Track/Track Edges: Real

Regulation Settings
Car Restrictions: Super GT500
Performance Points: Unrestricted
Power: 500 PK (let op, Nederlandse settings wordt gebruikt. BHP valt iets lager uit)
Weight: 1100 KG
Drivetrain: Unrestricted
Tyre Restrictions: : No Limit
Vehicle Tuning: Unrestricted
No Skid Recovery Force: Yes
No Active Steering: Yes
No ASM: Yes
Driving Line Off: No
No TCS: Yes
No ABS: No

Layout van het circuit
[img]http://img600.imageshack.us/img600/281/18i9.png[/img]

Huisregels

Om de races in goede banen te leiden zullen er een aantal regels gelden waaraan iedere deelnemer zich zal moeten houden. Aangezien ook hier de normale fatsoensnormen gelden en we er vanuit gaan dat iedereen zich daar aan weet te houden, zullen we hier geen opmerkingen over maken. Wanneer toch blijkt dat er niet op een fatsoenlijke wijze met elkaar omgegaan kan worden, zal dit nader worden besproken.

Clean Racing
Het is de bedoeling dat we een competatief en eerlijk raceseizoen kunnen rijden. Dat wil onder andere zeggen dat we elkaar 'laten leven'. Ook al rijden we op een virtueel circuit in een virtuele auto en zijn de consequenties van ongelukken minimaal, wil dit niet zeggen dat daarom ook makkelijker omgegaan zal worden met zaken die niet op een circuit thuis horen, zoals fikse tikken uitdelen, afsnijden of gewoonweg iemand de baan af beuken.

Om dit te voorkomen hieronder een aantal tips:
- Houdt afstand. Iemand van achter aantikken betekent 9 van de 10 keer een crash, welke op jouw conto zal komen.
- Haal alleen in waar je dat 'in het echt' ook zou doen.
- Maak jezelf zichtbaar alvorens je een inhaalactie doet.
- Wanneer mogelijk, praat met elkaar via je headset. Geef aan wat je van plan bent. Dit zorgt voor meer raceplezier voor beiden.
- Doe geen 'Do or Die' acties. Zeker niet wanneer je de binnenbocht neemt/hebt.
- Gebruik je verstand.
- Behandel een ander, zoals je zelf behandeld wilt worden.

Aangezien onbehoorlijk gedrag de races negatief zal beinvloeden, moet de organisatie de mogelijkheid hebben sancties op te leggen. Elke race zal worden opgeslagen in de vorm van een replay en, wanneer daar aanleiding toe is, zullen de beelden gebruikt worden om te kijken of er onbehoorlijk gedrag is vertoond. Als dit zo is, dan kunnen daar consequenties aan hangen, in de vorm van een tijdstraf, in mindering brengen van punten, het volledig schrappen uit de uitslag van de desbetreffende race of zelfs het schorsing voor de eerst komende race(s).

Regels t.b.v. Qualifying & Race
Het is tijdens het volledige evenement verboden om:

- Onnodig te praten via de headset. Dit leidt onnodig af voor andere spelers.
- In tegengestelde richting te rijden (wanneer je bijvoorbeeld in de laatste bocht voor start/finish een fout gemaakt hebt en daardoor een slechte start van je kwalificatierondje hebt).
- Achteruit te rijden, om bovenstaand voordeel te hebben.
- Stil te staan langs of op het circuit. Wanneer je niet rijdt, ga je de pits in. Ook al verlies je hiermee het gewichtsvoordeel van een lege(re) tank.
- Af te snijden, ook waar GT5 het toelaat. Denk bijvoorbeeld aan het op volle snelheid inrijden van de pits door de grindbak).
- Anderen onnodig te hinderen.

LET OP: Houd er rekening mee dat wanneer je de Lounge in gaat om je instellingen te wijzigen, je kwalificatietijd ontnomen wordt. Ook al heb je op dat moment de snelste tijd staan, je zult niet op pole position starten! Je beste tijd, gereden in de laatste sessie die niet onderbroken is door terug te zijn gegaan naar de Lounge, is je kwalificatie-rondetijd.

Ik ga er vanuit dat een ieder zich weet te beheersen en bovenstaande niet van toepassing zal zijn tijdens de races. Het is een vriendschappelijke competitie en dat willen we graag zo houden!


Race

Woensdag 16 oktober zal vanaf 19:30 een race gehost worden in de Open Lobby, genaamd GT5 League - Race 1. Je kunt deze race joinen door degene die de race host (dit wordt ruimschoots van tevoren bekend gemaakt) op te zoeken en via zijn Lounge de room binnen te gaan. Omdat de race gehost wordt in de Open Lobby kun je deze hier ook vinden. Filter daarvoor op het circuit waar de race verreden wordt en op 'Race for Real'. Het kan zijn dat je het scherm een aantal keer moet verversen om de race in beeld te krijgen. Het is te allen tijde handiger om via de host te joinen. Zorg daarom dat je iedereen toegevoegd hebt als vriend in PSN. De PSN-namen staan in de lijst hieronder.

BELANGRIJK:
Om te zorgen dat de organisatie, die zelf ook deelneemt aan dit evenement, zich beter kan concentreren op de race, is het van belang dat je jezelf aanmeldt voor elke aparte race! Aanmelden kan alleen als reactie op een mail die een week voorafgaande aan de race wordt verstuurd naar het e-mail adres wat je door hebt gegeven aan de organisatie. Aan de hand van het aantal aanmeldingen zal een limiet ingesteld worden op het aantal mensen wat de room kan joinen. Het is van belang dat iedereen minimaal 10 minuten voor aanvang van de race in de room aanwezig is, zodat alle plaatsen bezet zijn en er geen onwelkome gasten kunnen joinen! Zorg dus dat je uiterlijk om 19:50 aanwezig bent.


Aangezien de kwalificatie pas om 20:00 uur start, zullen er extra restricties van toepassing zijn. Het maximale aantal Performance Points zal worden teruggebracht naar het minimum, zodat niemand een kwalificatietijd kan neerzetten. Vaaf 20:00 uur zal deze restictie worden opgeheven, waarmee het startschot kwalificatie gegeven wordt.

De race zal automatisch starten nadat de kwalificatietijd is verstreken. Zorg dus dat je ruim op tijd een kwalificatierondje hebt gemaakt. :)


Wildcards

Op dit moment zijn er 14 mensen die zich officieel hebben aangemeld.

01. Droes Junior (R5AlpineTurbo)
02. Roderik (AggieR6)
03. GeniusTheGZA (Gerarh)
04. Jochem de Haas (gtt16vpower)
05. Roy (REALGRAPJAS)
06. Twan (De_Bastaard)
07. Arco (peije)
08. Allepinie (AvM79)
09. Merijn (DeSelder)
10. Tutuur (giuur)
11. Thierry (NL_SToRM)
12. Roy (BMFWinnfield)

Wildcard:
01.
02.
03.
Lijst bijgewerkt tot 14-10-2013, 15:35

In totaal zijn dit 14 mensen, terwijl er 16 plaatsen per race beschikbaar zijn. Er zijn dus in principe 2 wildcards te vergeven voor mensen die ook eens mee willen doen. Meld je hiervoor aan via PM, in dit topic of in het aanmeld topic. (Y) LET OP: Als je je niet aanmeldt, zul je niet worden toegelaten tot de race! Wanneer er wildcards zijn vergeven worden deze vermeld in deze startpost.


Mochten er vragen zijn, laat het dan even weten. (Y)
Jochem de Haas
Über-Spammer
Posts: 14155
Joined: Thu 5 Apr 2001 0:00
Location: Oudewater
Contact:

Re: GT5 League 2013/2014 - Race 1: SUZUKA CIRCUIT

Post by Jochem de Haas »

Ik meld me bij deze aan Merijn voor race 1

Edit ....verkeerd gelezen, is alleen voor de wildcard mensen.
Merijn
Über-Spammer
Posts: 31501
Joined: Tue 13 Nov 2001 0:00
Car: 5 GT Turbo

Re: GT5 League 2013/2014 - Race 1: SUZUKA CIRCUIT

Post by Merijn »

:beer:
Merijn
Über-Spammer
Posts: 31501
Joined: Tue 13 Nov 2001 0:00
Car: 5 GT Turbo

Re: GT5 League 2013/2014 - Race 1: SUZUKA CIRCUIT

Post by Merijn »

:up:
Jochem de Haas
Über-Spammer
Posts: 14155
Joined: Thu 5 Apr 2001 0:00
Location: Oudewater
Contact:

Re: GT5 League 2013/2014 - Race 1: SUZUKA CIRCUIT

Post by Jochem de Haas »

Zie je wel ....moet me toch aanmelden gmmblll
Merijn
Über-Spammer
Posts: 31501
Joined: Tue 13 Nov 2001 0:00
Car: 5 GT Turbo

Re: GT5 League 2013/2014 - Race 1: SUZUKA CIRCUIT

Post by Merijn »

Per mail... :P
Arco
Über-Spammer
Posts: 18289
Joined: Fri 11 Feb 2005 16:24
Car: Renault 5 GT Turbo
Location: Gouda

Re: GT5 League 2013/2014 - Race 1: SUZUKA CIRCUIT

Post by Arco »

serieus ??? :(

Nou, dat zal ik dan maar doen he ... :p
5 GT Turbo '86 Phase I/II "Le Monstre Vert"
Twingo 1.5 DCi '11 Renault Sport Gordini "Le Panda Blanc"
5 GT Turbo '86 Phase I "Circuit"
Clio 1,8 16V '92 "La Salope Noire"

Mégane I Phase II 1.4 16V '00 Coupé LPG "La Souris Grise"
Clio II Phase II 1.6 16V '03 Initiale LPG "La Souris Grise"
Merijn
Über-Spammer
Posts: 31501
Joined: Tue 13 Nov 2001 0:00
Car: 5 GT Turbo

Re: GT5 League 2013/2014 - Race 1: SUZUKA CIRCUIT

Post by Merijn »

De lijst is bijgewerkt... :)
Merijn
Über-Spammer
Posts: 31501
Joined: Tue 13 Nov 2001 0:00
Car: 5 GT Turbo

Re: GT5 League 2013/2014 - Race 1: SUZUKA CIRCUIT

Post by Merijn »

:up: :D
Jochem de Haas
Über-Spammer
Posts: 14155
Joined: Thu 5 Apr 2001 0:00
Location: Oudewater
Contact:

Re: GT5 League 2013/2014 - Race 1: SUZUKA CIRCUIT

Post by Jochem de Haas »

Het gaat bijna beginnen....
Wie doet er nog last minute mee ?
Arco
Über-Spammer
Posts: 18289
Joined: Fri 11 Feb 2005 16:24
Car: Renault 5 GT Turbo
Location: Gouda

Re: GT5 League 2013/2014 - Race 1: SUZUKA CIRCUIT

Post by Arco »

Oefenlounge is open
5 GT Turbo '86 Phase I/II "Le Monstre Vert"
Twingo 1.5 DCi '11 Renault Sport Gordini "Le Panda Blanc"
5 GT Turbo '86 Phase I "Circuit"
Clio 1,8 16V '92 "La Salope Noire"

Mégane I Phase II 1.4 16V '00 Coupé LPG "La Souris Grise"
Clio II Phase II 1.6 16V '03 Initiale LPG "La Souris Grise"
Allepinie
Posts: 887
Joined: Fri 30 Sep 2005 13:19
Car: Clio III RS

Re: GT5 League 2013/2014 - Race 1: SUZUKA CIRCUIT

Post by Allepinie »

Eentje om snel te vergeten.
Merijn
Über-Spammer
Posts: 31501
Joined: Tue 13 Nov 2001 0:00
Car: 5 GT Turbo

Re: GT5 League 2013/2014 - Race 1: SUZUKA CIRCUIT

Post by Merijn »

Heel snel...(N)
Merijn
Über-Spammer
Posts: 31501
Joined: Tue 13 Nov 2001 0:00
Car: 5 GT Turbo

Re: GT5 League 2013/2014 - Race 1: SUZUKA CIRCUIT

Post by Merijn »

Even snel de uitslag op een rij. Uitgewerkte versie volgt vanavond waarschijnlijk.

01. R5AlpineTurbo
02. Aggie_R6
03. gtt16vpower
04. Giuur
05. peije
06. De_Bastaard
07. DeSelder
08. NL_SToRM
Jochem de Haas
Über-Spammer
Posts: 14155
Joined: Thu 5 Apr 2001 0:00
Location: Oudewater
Contact:

Re: GT5 League 2013/2014 - Race 1: SUZUKA CIRCUIT

Post by Jochem de Haas »

Nou bij mij gaat ie de boeken in....driedest geworden. :smile:
Merijn
Über-Spammer
Posts: 31501
Joined: Tue 13 Nov 2001 0:00
Car: 5 GT Turbo

Re: GT5 League 2013/2014 - Race 1: SUZUKA CIRCUIT

Post by Merijn »

Even for the record. Er zijn een aantal klachten binnen gekomen en de organisatie heeft zelf de keuze gemaakt een aantal zaken te bekijken die voor zijn gevallen in de race van gisteren.

Zie dit topic: http://www.renault-tuning.com/viewtopic ... &p=2347925

Nadere info volgt...
Droes Junior
Posts: 750
Joined: Sun 18 Jun 2006 11:45
Car: R5 Alpine Turbo
Location: België

Re: GT5 League 2013/2014 - Race 1: SUZUKA CIRCUIT

Post by Droes Junior »

hoe staat het met de officiële uitslag? :)
Klachten reeds behandeld?
5 Alpine Turbo
GeniustheGzA
Posts: 863
Joined: Fri 2 May 2003 15:33
Location: Tilburg

Re: GT5 League 2013/2014 - Race 1: SUZUKA CIRCUIT

Post by GeniustheGzA »

Droes Junior wrote:hoe staat het met de officiële uitslag? :)
Klachten reeds behandeld?
Ik heb nog niets gezien van een herhaling, dus ik weet nog niks. Merijn heeft al wel e.e.a. bekeken en ook al een mening, zo heb ik vernomen.
Maar zo te lezen heeft hij het een beetje druk met een raammechanisme... :~

Verder moeten we nog even bezien of er een mogelijkheid is om Jochum te diskwalificeren.
Ik bedoel, een 3e plaats...komop, daar moet iets gefraudeerd zijn... (0) (0) :beer: :biertjuh:

geintjuh jochum (F)
Merijn
Über-Spammer
Posts: 31501
Joined: Tue 13 Nov 2001 0:00
Car: 5 GT Turbo

Re: GT5 League 2013/2014 - Race 1: SUZUKA CIRCUIT

Post by Merijn »

Ik ben helaas een beetje ziekjes en lig in bed... Effe geen energie om ervoor te gaan zitten. Er gaat stiekem een hoop tijd in zitten steeds en daar kan ik me op dit moment niet toe zetten. Als ik een beetje opknap doe ik het vanmiddag of morgen wel.

Even geduld nog... :)
Jochem de Haas
Über-Spammer
Posts: 14155
Joined: Thu 5 Apr 2001 0:00
Location: Oudewater
Contact:

Re: GT5 League 2013/2014 - Race 1: SUZUKA CIRCUIT

Post by Jochem de Haas »

Ohohoh t word steeds gekker met die jongen...
Zo net t japannertje ff was chinees gegeven..is die ook weer 2weekjes stil
Merijn
Über-Spammer
Posts: 31501
Joined: Tue 13 Nov 2001 0:00
Car: 5 GT Turbo

Re: GT5 League 2013/2014 - Race 1: SUZUKA CIRCUIT

Post by Merijn »

Zo... En eindelijk is de uitslag bekend en zijn de punten verdeeld, nu de klachten zijn behandeld.

Onze Vlaamse vriend Droes heeft goede zaken gedaan! (Y)
[img]http://imageshack.us/a/img812/9035/cxvz.jpg[/img]
Locked